Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
311
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha kongruensek az élek az magyarul azt jelenti, hogy egybevágóak, vagyis ugyanolyan hosszúak. Egy 4 oldalú gúlának 8 éle van, tehát ha az oldalak hosszát `a`-val jelölöm, akkor
`8a = 96 " /":8`
`a = "12 cm"`

Ha minden oldal egyenlő, akkor az alaplap egy négyzet az oldallapok pedig egyenlő oldalú háromszögek. Vagyis
a) `T_a = a^2 = 12^2 = "144 cm"^2`

b) Az egyenlő oldalú háromszög területe majdnem olyan nevezetes, mint a négyzeté, úgyhogy nem tudom mennyire szorul magyarázatra.
`T_o = sqrt(3)/4 a^2 = sqrt(3)/cancel 4*cancel 144_36 = 36 sqrt 3 ~~ "62,354 cm"^2`

c) `T_a/T_o = cancel(a^2)/(sqrt(3)/4 cancel(a^2)) = 4/sqrt(3) ~~ "2,309" gt 2`
Módosítva: 3 éve
0