Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A számok világa

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
Zsuzsa kerékpározik. A kerékpárra szerelt digitális óra szerint a megtett távolság 3,8 km, az átlagsebesség pedig 16,8km/h volt. (A digitális óra a távolságot a biciklikerék kerületéből számolja. Ezt a kerületet a kerékpárosnak kell megmérnie, majd beírnia az óra setup [beállító] programjában. A sebességet az óra a megtett útból és az eltelt időből számítja ki.)

Hány percig tartott Zsuzsa útja?
Bence számológéppel gyorsan kiszámította, hogy Hajni 814,2857143 másodperc alatt tette meg a 3,8 km-es távolságot. Mit gondolsz erről a kijelentésről?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a megtett távolság `s` és az átlagsebesség `v`, akkor az eltelt idő:
`t = s/v`

Itt `s = "3,8 km, " v = "16,8 km/h"`, tehát az idő
`t = "3,8"/"16,8" = 38/168 = 19/84\ "óra" = 95/7\ "perc" = 5700/7\ "mp" = "0,22"dot(6)1904dot(7)\ "óra" = "13,"dot(5)7142dot(8)\ "perc" = "814,"dot(2)8571dot(4)\ "mp"`

Bence nagyon pontosan számolt, azt gondolom! :)

Szólj nyugodtan ha bármi kérdésed van!
Módosítva: 3 éve
2