Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives segítsetek.Köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
322
Feladat: Számítsd ki a területét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területéből kivonjuk a három körcikk területét:

`T_h` = `(a^2*sin60)/2` = `(6^2*root()(3))/4` = 15,588 `cm^2`

`T_(kc)` = `(a/2)^2*pi*60/360` = `((6/2)^2*3.14)/6` = 4,712 `cm^2`

`T=T_h-3*T_(kc)` = `15.588-3*4.712` = 1,452 `cm^2`
1