Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives segítsetek.Köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
332
Számítsd ki az alakzat területét.A háromszög oldalai egyenlők.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van 3 egyenlő oldalú háromszög és 3 félkör:

T = `3*(T_h+T_(fk))` = `3*((a^2*sin60)/2+((a/2)^2*pi)/2)` = `3*((5^2*root()(3))/4+((5/2)^2*3.14)/2)` `approx` 61,92 `cm^2`
Módosítva: 3 éve
2