Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ált. Iskola 6. Osztály Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
852
A kovetkezo muveleteket nem ertem:
42,6:28-2,35•0,85=
(13,8+4,4):5,2=
149,12 : (63,8-22,5)=
0,12 : (1,56:0,05)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
Ahol ilyen smiley-fejeket mutat ott osztás lenne!
0

Mindig a szorzással kezdjük, de azzal is ami bevan záró jelezve. Na most aza kivonás
Az ugy van pl az első példa. A szorzással megcsinálom, majd az osztast. És a kapott eredményből kivonod.
0

Megpróbálom beküldeni vár picit
0

Bocsi hogy rondan írtam de remelem érted. Legyszi megoldásnak jelold meg
-1

42,6 / 28 - 2,35 * 0,85 =0,4775
2,35 * 0,85 = 1,9975
42,6 / 28 = 1,52
1,9975 - 1,52 = 0,4775

(13,8 + 4,4 ) / 5,2 = 3,5
13,8 + 4,4 = 18,2
18,2 / 5,2 = 3,5

149,12 / ( 63,8 - 22,5 ) =3,610
63,8 - 22,5 = 41,3
149,12 / 41,3 = 3,610

0,12 / (1,56/0,05) = 260
1,56/0,05 = 31,2
31,2 / 0,12 = 260

Remélem jó lesz!
1