Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
810
Egy becsapódó villàm àramerőssége 50000A . Mekkora màgneses indukciót kelt a villàm a becsapódàs helyétől 5 m tàvolsàgban? (A villàmot tekintsük egyenes vezetőnek )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`B=mu_0*I/(2*pi*l)` = `(4*pi*10^(-7)(V*s)/(A*m)*50000A)/(2*pi*5m)` = 0,002 T
0