Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Egy csokorban a piros virágok száma éppen kétszer annyi, mint a sárgáké, a fehér virágokból pedig feleannyi van, mint a másik kettő együttvéve. A 18-as csokorban hány szál piros, sárga és fehér virág van külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van x piros, `x/2` sárga és `(x+x/2)/2` fehér.

`x+x/2+(3x)/4` = 18

`(9x)/4 = 18`

x=8

8 db piros, 4 db sárga és `(8+4)/2` = 6 db fehér virág van a csokorban.
1