Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS nem tudom, 8.osztályos anyag?

2183
2 egész feladatot nem értek , segítségetek kérem.Milyen hatásai vannak a hosszab távú testmozgásnak a tüdőre, bőrre,izomzatra,csontokra,szívre,vérkeringésre. És van egy keresztrejtvény amiket nem tudok azokat írom le. 1. Nyomás hatására a bőr két rétege elválhat egy mástól. 2. A ...ekben lévő anyag véd az ultraviola sugárzás káros hatásaitól. 3. A bőr feladata többek között a mechanikai ..... . 4.Bőrfüggelék, mely hideg időben , ha fázunk, megemelkedhet. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

8
Hosszú távon a rendszeres sportolás a szívizom megvastagodáshoz vezet, ami erőteljesebb összehúzódást tesz lehetővé. Ez megnöveli a nyugalmi szívműködés hatásosságát is. A rendszeresen mozgó emberek szervezetében az általános anyagcsere-folyamatok gyorsabban zajlanak le, hamarabb kicserélődnek a tápanyagok és a végtermékek, mint azoknál, akik nem sportolnak. A fizikai igénybevétel hosszú távon a tüdő légzőfelületének növekedésével jár, aminek egyenes következménye a tüdő maximális légzési térfogata, az ún. vitálkapacitás növekedése.
A keresztrejtvényes közül az első a vízhólyag, a 2. a pigment, a 3. mechanikai védelem, a 4. szőrszál.
Remélem tudtam segíteni. :)
0

3.védelem
4.szőrszál
0

2.pigment(nem tuti)
0

Csontok megerősödnek.Erek kutágulnak-jobb vérkeringés
Izomzat megerősödik
Tüdő kapacitása megnő
0

2 a hámsejtekben
0

3 mechanikai védelem
0

4 szőrszál
0

Hosszabb távu mozgásnál nő a tüdő térfogata rugalmasabbak a vérerek az izomzat gyarapszik csontok sürüsége nő a vérkringés javul
0