Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

SOS nem tudom, 8.osztályos anyag?

561
2 egész feladatot nem értek , segítségetek kérem.Milyen hatásai vannak a hosszab távú testmozgásnak a tüdőre, bőrre,izomzatra,csontokra,szívre,vérkeringésre. És van egy keresztrejtvény amiket nem tudok azokat írom le. 1. Nyomás hatására a bőr két rétege elválhat egy mástól. 2. A ...ekben lévő anyag véd az ultraviola sugárzás káros hatásaitól. 3. A bőr feladata többek között a mechanikai ..... . 4.Bőrfüggelék, mely hideg időben , ha fázunk, megemelkedhet. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

8
Hosszú távon a rendszeres sportolás a szívizom megvastagodáshoz vezet, ami erőteljesebb összehúzódást tesz lehetővé. Ez megnöveli a nyugalmi szívműködés hatásosságát is. A rendszeresen mozgó emberek szervezetében az általános anyagcsere-folyamatok gyorsabban zajlanak le, hamarabb kicserélődnek a tápanyagok és a végtermékek, mint azoknál, akik nem sportolnak. A fizikai igénybevétel hosszú távon a tüdő légzőfelületének növekedésével jár, aminek egyenes következménye a tüdő maximális légzési térfogata, az ún. vitálkapacitás növekedése.
A keresztrejtvényes közül az első a vízhólyag, a 2. a pigment, a 3. mechanikai védelem, a 4. szőrszál.
Remélem tudtam segíteni.
0

3.védelem
4.szőrszál
0

2.pigment(nem tuti)
0

Csontok megerősödnek.Erek kutágulnak-jobb vérkeringés
Izomzat megerősödik
Tüdő kapacitása megnő
0

2 a hámsejtekben
0

3 mechanikai védelem
0

4 szőrszál
0

Hosszabb távu mozgásnál nő a tüdő térfogata rugalmasabbak a vérerek az izomzat gyarapszik csontok sürüsége nő a vérkringés javul
0