Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Helyettesítési

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Segítsen már valaki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. `a=1", "b=4`

`2a+2b = 2*1+2*4 = 2+8 = 10`

`1/2 ab = 1/cancel 2*1*cancel 4_2 = 2`

`2(a+b) = 2a+2b = 10`

`(2a)/(3b) = (cancel 2*1)/(3*cancel 4_2) = 1/6`

`a^2+b^2 = 1^2+4^2 = 1+16 = 17`

2. `a=3", " 2a+2b=16`

`2*3+2b=16`
`6+2b = 16 " /"-6`
`2b = 10 " /":2`
`b = 5`

`1/2 ab = 1/2*3*5 = 15/2 = "7,5"`

`2(a+b) = 2a+2b = 16`

`(2a)/(3b) = (2*cancel 3)/(cancel 3*5) = 2/5`

`a^2+b^2 = 3^2+5^2 = 9+25 = 36`
0