Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Koszonom!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) `Z = cancel 798_266*2/cancel 3 = 266*2 = 532`

b) `H = 12/5-9/14:3/7 = 12/5-cancel 9_3/cancel 14_2*cancel 7/cancel 3 = 12/5-3/2 = 24/10-15/10 = 9/10`

c) `A = 4*3/5+7/12 = 12/5+7/12 = 144/60+35/60 = 179/60`

d) `HAZA = H+A+Z+A = 9/10+179/60+532+179/60 ``=`` 532+9/10+cancel 2*179/cancel 60_30 ``=`` "15 960"/30+27/30+179/30 ``=`` "16 166"/30 = "8 083"/15`
Módosítva: 3 éve
0