Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
2. Adott a következő rekurzív sorozat: a1 = 1, a2 = 2 és an = 5 ∙ an−1 − 2 ∙ an−2 ha n ≥ 3. Számítsuk ki
a sorozat első öt tagját! (4p)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1 = 1", " a_2 = 2`
`a_n = 5*a_(n-1)-2*a_(n-2)" ha "n ge 3`

`a_3 = 5*2-2*1 = 8`
`a_4 = 5*8-2*2 = 36`
`a_5 = 5*36-2*8 = 164`
0