Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függőlegesen lefelé hajítás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
756
Függőlegesen lefelé hajított test sebessége 2,5s után 40m/s. Mekkora a kezdő sebessége, és a megtett út?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
v=40 `m/s`

t=2,5 s

`v=v_0+g*t`

`v_0=v-g*t` = `40-10*2.5` = 15 `m/s`

`s=v_0*t+g/2*t^2` = `15*2.5+10/2*2.5^2` = 68,75 m
1