Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segits

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Szia !A 2es kene ,elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`bar(abc) = bar(ab)+bar(bc)+bar(ca)`

`100a+10b+c=(10a+b)+(10b+c)+(10c+a)`

`100a+10b+c=11(a+b+c)`

`89a=b+10c= bar(cb)`

a = 1 esetén

c=8 és b = 9

`a gt 1` esetén nincs megoldás.

A háromjegyű szám tehát a 198.

Ellenőrzés:

198 = 19 + 98 + 81

198 = 198
0