Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szinusztétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Segítenétek légyszi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`gamma=180-(alpha+beta)` = `180-(107+32)` = 41°

`sinalpha/singamma=a/c` `rightarrow` `a=(sinalpha*c)/singamma` = `(sin107*3.5)/(sin41)` = 5,1 cm

`sinalpha/sinbeta=a/b` `rightarrow``b=(a*sinbeta)/sinalpha` = `(5.1*sin32)/(sin107)` = 2,83 cm

b,

`sinalpha/sinbeta=a/b` `rightarrow` `sinbeta=(sinalpha*b)/a` = `(sin107*3.5)/7.5` = 0,446 `rightarrow` `beta` = 26,5°

`gamma=180-(alpha+beta)` = `180-(107+26.5)` = 46,5°

`sinalpha/singamma=a/c` `rightarrow` `c=(a*singamma)/sinalpha` = `(7.5*sin46.5)/(sin107)` = 5,69 cm
0