Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus határérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Sziasztok!
Hogyan folytassam a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
= `lim_(x rightarrow 0) (cancel(sinx)(1/cosx-1))/(cancel(sinx)*(2-sin^2x-2cosx))` = `lim_(x rightarrow 0) (1/cosx-1)/(2-sin^2x-2*cosx)` =

= `lim_(x rightarrow 0) (1/cosx-1)/(1+(1-sin^2x)-2*cosx)` = `lim_(x rightarrow 0) (1/cosx-1)/(1-2cosx+cos^2x)` =

`lim_(x rightarrow 0) (1/cosx-1)/(1-cosx)^2` = `lim_(x rightarrow 0) (cancel((1-cosx))/cosx)/(1-cosx)^cancel(2)` = `lim_(x rightarrow 0) (1/(cosx))/(1-cosx)` = `lim_(x rightarrow 0) 1/(cosx*(1-cosx))` = `1/(0*(1-1)` = `oo`
1