Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
973
Egy autó álló helyzetből 10 másodperc alatt gyorsul fel egyenletesen 100km/h sebességre. Egy másik jármű álló helyzetből egyenletesen gyorsulva 5 másodperc alatt 37,5 méter utat tesz meg. Melyiknek nagyobb a gyorsulása? Állításodat számítással igazold!

Ebben kellene segítség, holnapra kell. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
idő, SOS, fizika, házi feladat, 9.osztály, mozgás, sebesség, út,
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=100km/h=27,78m/s
a=Δv/Δt=27,78/10=2,775m/s²
s=a/2*t²=>a=2s/t²=2*37,5/52=3m/s²
1