Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgások, sebesség 9.osztály - fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
401
Egy test sebessége kezdetben 5 m/s. Ez egyenletesen ellentétes irányúra és 3 m/s nagyságúra változik 4 másodperc alatt. Mekkora a test sebességváltozása és gyorsulása?

Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
9.osztály, fizika, mozgás, sebesség, gyorsulás, SOS, házi feladat, számítások
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Deltat` = 4 s

`Deltav` = `5-(-3)` = 8 `m/s`

a = `(Deltav)/(Deltat)` = `(8 m/s)/(4 s)` = 2 `m/s^2`
1