Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgások 9.osztály - fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
797
Egy 90km/h sebességgel haladó személyautó az egyenes úton 6 másodperc alatt fékeződik le egyenletesen lassulva. Mekkora volt az autó lassulása, és mekkora úton állt meg az autó?

Ebben a feladatban kellene segítség. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9.osztály, mozgás, sebesség, út, idő, házi feladat, SOS, gimnázium
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`v_1` = 90 `(km)/h` = 25 `m/s`

`v_2` = 0 `m/s`

t = 6 s

`a=(Deltav)/t` = `25/6` = `4.1dot(6)` `m/s^2`

`s=a/2*t^2` = `(4.1dot(6))/2*6^2` = 75 m
1