Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgások 9.osztály - fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
410
Egy 20km/h sebességgel haladó kerékpáros 3 másodperc alatt egyenletesen lassulva megáll. Mekkora a lassulása? Mekkora úton áll meg?

Ennek a feladatnak kellene a megoldása. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, gimnázium, középiskola, házi feladat, SOS, mozgások, 9.osztály, számítási feladatok
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1

v = 20 `(km)/h` = `5.dot(5)` `m/s`

t = 3 s

`a=v/t` = `(5.dot(5))/3` = 1,85 `m/s^2`

`s=a/2*t^2` = `1.85/2*3^2` = `8.dot(3)` m.
1