Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos, sin cos pls

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Csatoltam a képeket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez nem kevés feladat, de lássunk neki:

`25.6`

`tgalpha=a/b=("szöggel szemközti befogó")/("szög melleti befogó")`

`tg40°=a/9` `//*9`
`a=tg40°*9~~7.55` `cm`

`tg10.5°=a/23` `//*23`
`a=tg10.5°*23~~4.26` `m`


`25.7`

`ctgalpha=b/a=("szög melletti befogó")/("szöggel szemközti befogó")`

`ctg88.9°=b/10` `//*10`
`b=ctg88.9°*10~~0.19` `cm`

`ctg88.9°=b/1.4` `//*1.4`
`b=ctg2.6°*1.4~~30.83` `m`

`19.2`

`a=7` `cm`
`b=8` `cm`
`c=9` `cm`

`a'=5` `cm`
`b'=8*5/7=40/7` `cm`
`c'=9*5/7=45/7` `cm`

`22.1`

`T=300` `cm^2`
legyen ez a háromszög szabályos, ekkor:
`T=((asqrt(3))/2*a)/2=(sqrt(3)a^2)/4`
`300=(sqrt(3)a^2)/4` `//*4`
`sqrt(3)a^2=1200` `//÷sqrt(3)`
`a^2=(1200)/(sqrt(3))`
`a=sqrt((1200)/(sqrt(3)))` `cm`˛

`T=(sqrt(3)*2*(sqrt((1200)/(sqrt(3))))^2)/4=600` `cm^2`
`T=(sqrt(3)*10*(sqrt((1200)/(sqrt(3))))^2)/4=3000` `cm^2`
azaz a terület is annyiszorosa lesz, mint az oldal, tehát a továbbiakat is csak annyival kell beszorozni

`22.2`

`V=300` `cm^3`

`V=(4R^3pi)/3` `//*3`
`3V=4R^3pi` `//pi`
`4R^3=(3V)/pi` `//÷4`
`R^3=(3V)/(4pi)`
`R=root(3)((3V)/(4pi))`

`R=root(3)((3*300)/(4pi))=root(3)((900)/(4pi))`

`V=(4*2*(root(3)((900)/(4pi)))^3pi)/3=600` `cm^3`
tehát itt is ugyanannyiszorosa lesz a térfogat, mint az oldalaké

`22.3`

`lambda=4/8=1/2`

`25.2`

Itt csak be kell írni a számológépbe ezeket.

Pl.:
`alpha=28°`
`sinalpha=sin28°~~0.47`
és így tovább

Ha esetleg nincs `ctg` a számológépeden, akkor így írd be:
`1/(tgalpha)`

Remélem, tudtam segíteni!
0