Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
301
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
929,

`F=k*(Q_1*Q_2)/r^2` `rightarrow` `Q=r*root()(F/k)` = `0.1m*root()((4N)/(9*10^9 (N/(m^2*C^2)))` = Oda van írva.

930,

`r=root()((Q_1*Q_2*k)/F)` = `root()((10^(-7)*2.5*10^(-7)*9*10^9)/0.12)` = 0,0433 m = 4,33 cm

931,

r = 94500 m

Q = `r*root()(F/k)` = `94500*root()(1/(9*10^9))` = 0,996 C
1