Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
A négyzet területe és kerülete ha az oldala `x`:
`T = x^2", " K = 4x`

Vagyis
`{(b^2-a^2 = 72), (4b-4a = 16):}`

`4b-4a = 16 " /":4`
`b-a = 4 " /"+a`
`b = a+4`

`(a+4)^2-a^2 = 72`
`cancel(a^2)+8a+16 cancel(-a^2) = 72`
`8a+16 = 72 " /":8`
`a+2 = 9 " /"-2`
`a = 7`

`b = 7+4 = 11`

Vagyis a kisebbik négyzet oldala 7, a nagyobbiké pedig 11.

3.
`{(x+y=60), (x-y = 5):}`

Adjuk össze a két egyenletet:
`2x = 65 " /":2`
`x = 65/2 = "32,5"`

`"32,"5-y = 5 " /"+y`
`"32,"5 = y+5 " /"-5`
`y = "27,5"`

Szólj ha bármi kérdésed van! :)
Módosítva: 3 éve
0