Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Itt ülök régóta es nem értem, valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
710
Ez a kep az, anyuek nem engednek el egy helyre ha ezt nem csinálom meg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A 48-as feladat
0

48.
a.

veszel egy fél háromszöget és alkalmazod rá a pitagorasz tételt.
tudod b-t (10), tudod a-t, de annak csak a fele kell (12/2 = 6)

6² + ma² = 10²
ma² = 100 - 36
ma² = 64
ma = 8 cm
1

b. feladat
nincs értelme, mivel a = 0 cm, ez nem háromszög.

c. feladat
hasonló az a, feladathoz, csak itt ma-t tudjuk a fél háromszögből, és nem a-t.
Jelöljük x-szel az alap felét. 2x = a

x² + ma² = b²
x² + 10.8² = 13.5²
x² = 65.61
x = 8,1 cm az alap fele
tehát az alap 2*8,1 = 16.2 cm = a
2