Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

184
Sziasztok. Tudtok küldeni egyetemi matek tanulnivalót, mivel álmom az ELTE IK, és előre szeretnék dolgozni matekból. Mit kell tanulni matekból az egyetemen? Előre is köszi, ha válaszoltok. Nyugodtan csatolhattok vázlatot, vagy akármit ami az egyetemi matekkal kapcsolatos! El vagyok varázsolódva a matek varázslatos világától. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eltéről sokat nem tudok, de gondolom lesz ott is olyan kemény a matek, mint a BME-n. Nem lesz egy leányálom előre szólok :D

A BME-n van először egy bevezető matek. Itt először kap mindenki egy ráncfelvarrást a középsulis tananyagból. Semmi új nincs benne, de persze a legkönnyebb feladat is nehezebb, mint középsuliban :D A linken van pár dolgozat megoldással együtt.
https://wiki.sch.bme.hu/Bevezet%C5%91_matematika

Aztán Matek A1 (analízis) része a deriválás, integrálás, határértékek komplex számok, vektorok. Lényegében középiskolai emelt matek.
https://wiki.sch.bme.hu/Matematika_A1a_-_Anal%C3%ADzis

Aztán a Matek A2 (vektorfüggvények) főbb részei a lineáris algebra (mátrixok), végtelen sorok (konvergencia vizsgálat) és a többváltozós függvények (deriválhatóság, integrálhatóság, rengeteg elmélet)
https://wiki.sch.bme.hu/Matematika_A2f_-_Vektorf%C3%BCggv%C3%A9nyek

Végül pedig a Matek A3, ami már a differenciálegyenletekről és a vektoranalízisről szól. Úgy látszik a komplex függvénytant már ki is vették a tantervből :D Gondolom nem győzték a hallgatók a retek sok anyagot, mert ugye ezek félévre szólnak, nem 1 évre...
https://wiki.sch.bme.hu/Matematika_A3_villamosm%C3%A9rn%C3%B6k%C3%B6knek

És még van az A3 mellett ugyanabban a félévben az A4 valószínűségszámítás, de az teljesen más, mint az 1-2-3 és egyáltalán nem épül kb semmi se rá, szóval nem értem egyáltalán minek része a tantervnek de ez van... Legyen mivel szopatni a népet.
https://wiki.sch.bme.hu/Matematika_A4_-_Val%C3%B3sz%C3%ADn%C5%B1s%C3%A9gsz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1s

Ahogy így elnézem az eltén jó eséllyel megúszod az A3-at, talán még az A2 is enyhébb. Csak a villamosmérnököket szopatják szanaszét a matekkal. :D A mérnökinfósokat valamennyire megkímélik gondolom. Szerintem ha eddig még nem tanultad, akkor a deriválásnak és az integrálásnak feküdj neki. Nézz valamennyire utána. Határértékek, teljes függvényanalízis, meg ilyenek. A komplex számoknak pedig egymagad szerintem biztos ne kezdj neki, mert nem fogod érteni. :D Az elég nehéz...

Én ennyit tudtam hozzátenni, de sajnos konkrétan az eltével nincs tapasztalatom...
Módosítva: 1 éve
0