Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
450
Az A, B és C tömegpontok tömegei rendre 1, 1,45 és 2 kg helyvektoraik ~rA = (1, 2 m, 3, 8 m), ~rB =
(−7, 9 m, 5, 5 m) és ~rC = (−0, 5 m, −12, 7 m). Adjuk meg a rendszer tömegközépponját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A rendszer tömegközéppontjának koordinátái:

`r=(sum_i (m_ir_i))/(sum m)`

`r_x=(1*1.2+1.45*(-7.9)+2*(-0.5))/(1+1.45+2)` = -2,53 m

`r_y=(1*3.8+1.45*5.5+2*(-12.7))/(1+1.45+2)` = -3,06 m

`r_("tkp")` = (-2,53 m ; -3,06 m)
0