Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
627
Toronyugró 10 m magas toronyból zérus függőleges kezdeti sebességgel leugrik a medencébe. Mialatt
leér, 2 és fél fordulatot tesz meg. Mekkora volt az átlagos szögsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A 10 m utat megteszi:

`s=g/2*t^2` `rightarrow` `t=root()((2s)/g)` = `root()((2*10)/10)` = `root()(2)` s alatt.

Ha 2,5 fordulatot tesz `root()(2)` s alatt, akkor

n fordulatot tesz 1 s alatt.

`n=1/root()(2)*2.5` = `2.5*root()(2)/2` = `1.25*root()(2)` `1/s`

`omega=2*pi*n` = `2.5*pi*root()(2)` `"rad"/s` `(approx 11,1 ("rad")/s)`.
1