Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
valaki legyenszives segítsen megoldani ezeket a feladatokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
T0= 25.000
n= 6
T6= 34.000

34000=25000*q6
1,36=q6
q=1,053

q=1+p/100
p=5,3 (%)

2.
T0=1
Tn=2
p=8,25 (%) q=1,0825

2=1,0825n
lg2=n*lg1,0825
n=8,74 -> 9 év

3.
a5=23
a8=23
q=1

ha q=1 akkor sn=n*a1

s9=9

4.
a4-a2=-6
a2+a3+a4=-6

a1*q3-a1*q=-6
a1*q+a1*q2+a1*q3=-6

a1*q(1+q+q2)
/(a1*q(q2-1))=1

1+q+q2=q2-1
q=-2

a1*(-2)3-a1*(-2)=-6
a1=1

5.
a3=13
a7=25

a1+2d=13
a1+6d=25

4d=12
d=3

a1+6=13
a1=7

sn=[2a1+(n-1)d]n/2

s40=(14+39*3)*40/2=2620

s20=(14+19*3)*20/2=710
0