Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldod?

Főoldal » Középiskola » Kémia
371
Adott 33,6 l propán gáz(C3 H8)elégetjük

a)Írjuk fel az égési reakció egyenletét

b)Számítsuk ki a fejlődő széndioxidot

c)Az égéshez szükséges levegő térfogatát


Nagyon szépen kérem,hogy aki tudja,mihamarabb írja meg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#KÉRLEK, #kemia, #írdmeg, #írdle, #válaszolj, #írj
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
a,

`C_3H_8` + 5 `O_2` `rightarrow` 3 `CO_2` + 4 `H_2O`

b,

Az egyenlet szerint keletkezik háromszorannyi, vagyis `3*33.6` = 100,8 `dm^3` `CO_2`.

c,

szükséges ötszörannyi, azaz `5*33.6` = 168 `dm^3` oxigén. Ha a levegő 20 %-a oxigén, akkor a szükséges levegő mennyisége ötszöröse, vagyis `5*168` = 840 `dm^3`.
1

Óh,bocsánat!!!Nagyon sajnálom!Még a fejlődő víz mennyiségét is kell
0