Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladatban tudna valaki segíteni? köszönöm szépen

Főoldal » Általános iskola » Fizika
341
40 dkg -18 ºC-os jeget alakítunk 42 ºC-os vízzé. Mennyi hőt kell ehhez közölnünk a
jéggel? Mennyi ideig tart ez egy 1500 W-os főzőlapon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
szükséges a jég fajhője, a jég olvadáshője és a víz fajhője:

`c_j` = 2,1 `(kJ)/(kg*°C)`

`L_j` = 334 `(kJ)/(kg)`

`c_v` = 4,2 `(kJ)/(kg*°C)`

`E=c_j*m_j*DeltaT_1+m_j*L_j+c_v*m_v*DeltaT_2` = `2.1*0.4*(0-(-18))+0.4*334+4.2*0.4*(42-0)` =

= 219,28 kJ = 219280 J

P=1500 W

`P=E/t` `rightarrow` `t=E/P` = `(219280J)/(1500W)` = 146,19 s
0