Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
a,b,c kell csak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a)
ak * ah = ak+h
Pl.: 53*54 = (5*5*5)*(5*5*5*5)
= 5*5*5*5*5*5*5* = 57
Tehát hamis.
b)
9-et fel lehet írni úgy is hogy 3*3 tehát 32 és alkalmazva az előzőt össze kell adni a kitevőket
Tehát igaz
c)
Itt vagy azt csinálod mint az előzőben és kiszámolod a 3*3*3-at azaz 33-önt vagy egyből kiszámolod a 3*9-et mi 27 és azt meg tudod hogy 2724 nem egyenlő 27 26. Hogy egyenlő legyen meg kell szorozni 272-nal.
Tehát hamis

Ezekből az összefüggésekből szerintem már meg tudod csinálni a többit is az elsőhöz hogy egyenlő legyen.
Módosítva: 3 éve
1

a.)
Hamis.
Ahhoz hogy igaz legyen: `(5*5)^41` ként kell felírni így megfog egyezni.

b.)
Igaz.

c.)
Hamis.
Ahhoz hogy igaz legyen: `27^2*(9*3)^24` ként kell felírni így megfog egyezni.
0