Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vt kiszámolása

Főoldal » Középiskola » Fizika
322
Fenti üdítõben, 0.15 m mélyen egy szén-dioxid buborék (M=44g/mol) átmérõje 1 mm. Mennyi a hidrosztatikai-, a görbületi- és az össznyomás nyomás?
- Mennyi a térfogat, az anyagmennyiség (nmol=10-9mol), ha a hõmérséklet 9 fok? - Mennyi a gáz tömege (ug=10-6g), súlya, a felhajtóerõ, az erõk eredõje?
- Számítsa ki a buborék sebességét a késõbb tárgyalt lamináris (F=6πηrv ) és turbulens (F=kρAv2) esetekre, ha a folyadék dinamikai viszkozitása 1 mPa s és a gömbre k=0,4.
(variánsok: jég whiskeyben, vidra,viziló,parafa,fenyõfa vízben / sör,vörösbor,üdítõ,pezsgõ

Amit eddig kiszámoltam:
ph, Pa: 102471.5
pg, Pa: 223.668
p: 102618.65
V,: 0.523
n: 22,89
m: 1
G: 0,00989
Ff: 5.13
Helyes (5.136189)
F : 5.12
vl: 0,545

és azt is tudom, hogy a vt= gyök alatt(4xF osztva k x sürüség x d^2 x pí)

de nem tudom hogy kapom meg A-t vagy d^2et
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
0,127
0