Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

András és Vili

Főoldal » Középiskola » Matematika
679
András és Vili felírták 1-200-ig az egész számokat egy-egy cédulára, majd ezeket egy zsákba tették. A zsákból a fiúk felváltva húznak egészen addig, amíg el nem fogy az összes cédula, majd összeadják az általuk kihúzott cédulákon lévő számokat. Ha első húzásra András 3-at, Vili 170-et húzott, akkor legfeljebb mennyivel lehet András összege nagyobb Vili összegénél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
András

a1=101
d=1
s100=((202+99)100)/2=15050 (számtani sorozat, elemek összege)

András a 3-at húzta, a Vili pedig a 170-et, tehát ezeket figyelembe kell venni:

15050-170+3=14883

Vili

a1=1
d=1
s100=((2+99)100)/2= 5050

Ő a 170-et húzta, a 3-at pedig András cédulája miatt kell levonnunk:

5050+170-3= 5217

Tehát a legnagyobb lehetséges különbség: 14883-5217=9666
1