Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Számítsuk ki a következő sorozat ötödik és huszadik elemét:
n²-3/n-3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha ez az n-ik taggal egyenlő akkor csak n helyére be kell helyettesíteni az 5-öt és a 20-at, tehát:
az 5. tag:
52-3/5-3=25-3/2=22/2=11

a 20. tag pedig:
202-3/20-3=400-3/17=397/2∼ 23,35
Módosítva: 3 éve
0