Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos help

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
371
- Számítsa ki a buborék sebességét a késõbb tárgyalt lamináris (F=6πηrv ) és turbulens (F=kρAv2) esetekre, ha a folyadék dinamikai viszkozitása 1 mPa s és a gömbre k=0,4.
(variánsok: jég whiskeyben, vidra,viziló,parafa,fenyõfa vízben / sör,vörösbor,üdítõ,pezsgõ)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

3
ftp://fizika2.kee.hu/_Fizika1/Peldak1.pdf

4. oldalon találsz segítséget és megtalálod a feladatot is!
0

Fenti üdítõben, 0.15 m mélyen egy szén-dioxid buborék (M=44g/mol) átmérõje 1 mm. Mennyi a hidrosztatikai-, a görbületi- és az össznyomás nyomás?
- Mennyi a térfogat, az anyagmennyiség (nmol=10-9mol), ha a hõmérséklet 9 fok? - Mennyi a gáz tömege (ug=10-6g), súlya, a felhajtóerõ, az erõk eredõje?
- Számítsa ki a buborék sebességét a késõbb tárgyalt lamináris (F=6πηrv ) és turbulens (F=kρAv2) esetekre, ha a folyadék dinamikai viszkozitása 1 mPa s és a gömbre k=0,4.
(variánsok: jég whiskeyben, vidra,viziló,parafa,fenyõfa vízben / sör,vörösbor,üdítõ,pezsgõ)

nekem az utolsó feladatrész kellene, a többit kiszámoltam
V, mm3:
0.523
Helyes (0.52356666666667)
n, nmol:
22,89
Helyes (22.931946523112)
m, ug:
1
Helyes (1.0090056470169)
G, uN:
0,01
Helyes (0.0098983453972363)
Ff, uN:
5
Helyes (5.136189)
F, uN:
5
Helyes (5.1262906546028)
0

vl- 0,0545 az kijött, a vg még nem
0