Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Egy test 5km utat tesz meg 2 perc alatt.

a, Mekkora a sebessége m/s-ban és km/h-ban?

b, ugyanazzal a sebességgel hány óra tudna megetenni 300 méretert?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

s= 5 km = 5000 m

t = 2 min = 120 s = `1/30` h

v = `s/t` = `(5000m)/(120s)` = `41.dot(6)` `m/s`

v = `s/t` = `(5km)/(1/30h)` = 150 `(km)/h`

b,

`t=s/v` = `(0.3km)/(150 (km)/h)` = 0,002 h.
0