Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseget kerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
A haziban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszomom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4. `x+y=22", " z=15`
a) `5x+5y+5*z = 5*(x+y+z) = 5*(22+15) = 5*37 = 185`

b) `4x+4y-3*z = 4*(x+y)-3*z = 4*22-3*15 = 88-45 = 43`

c) `x*z+y*z = z*(x+y) = 15*22 = 330`
Módosítva: 3 éve
1