Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a molalitása (Raoult-koncentációja) az etil-formiátnak (HCOOCH2CH3) abban az oldatban, amelyet 205,9 g vízből, és 9,896 g etil-formiátot állítottak össze?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
427
Mekkora a molalitása (Raoult-koncentációja) az etil-formiátnak (HCOOCH2CH3) abban az oldatban, amelyet 205,9 g vízből, és 9,896 g etil-formiátot állítottak össze? Mr(HCOOCH2CH3)=74,08; Mr(H2O)=18,02; ρ(H2O)=0,9974 g/cm3;és ρ(HCOOCH2CH3)=0,9172 g/cm3; (Az eredményt négy értékes jegy pontossággal adja meg!)

Ez a megoldás? 0,0006488?

Előre is köszi a választ.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A molalitás azt jelenti, hogy hány mol oldott anyag van 1 kg oldószerben.

9.896 g etil-formiát az `9.896/74.08` = 0,1336 mol ; ennyi oldott anyag van 0,2059 kg oldószerben.

1 kg oldószerben van `1/0.2059*0.1336` = 0,6488 mol oldott anyag.

Az oldat molalitása 0,6488 mol/kg víz.
1