Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseget kerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
A haziban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. `a+b = 15`

a) `4*a+4*b = 4*(a+b) = 4*15 = 60`

b) `12*a+12*b = 12*(a+b) = 12*15 = 180`

c) `48*a+48*b-500 = 48*(a+b)-500 = 48*15-500 = 720-500 = 220`

d) `100-6*(a+b) = 100-6*15 = 100-90 = 10`

e) `65+4*a+4*b = 65+4*(a+b) = 65+4*15 = 65+60 = 125`

f) `2*a+2*b-30 = 2*(a+b)-30 = 2*15-30 = 30-30 = 0`
Módosítva: 3 éve
1