Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a következő oldatok koncentrációja tömeg%-ban kifejezve?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
386
A.a. 41g vízben 9g cukrot oldunk fel. b.75g vízben 25g kálium-nitrátot oldunk fel. B.a.21 g vízben 4g nátrium-kloridot oldunk fel. b.67g vízben 33g ammónium-kloridot oldunk fel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Felado
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A

a,

41 g víz + 9 g cukor = 50 g oldat

50 g oldatban van 9 g cukor

100 g oldatban van `100/50*9` = 18 g cukor

A cukoroldat 18 tömeg%-os.

b,

75 g víz + 25 g `KNO_3` = 100 g oldat

100 g oldatban van 25 g `KNO_3`

A `KNO_3`-oldat 25 tömeg%-os.

B

a,

21 g víz + 4 g NaCl = 25 g oldat

25 g oldatban van 4 g NaCl

100 g oldatban van `100/25*4` = 16 g NaCl

A NaCl-oldat 16 tömeg%-os.

b,

67 g víz + 33 g `NH_4Cl` = 100 g oldat

100 g oldatban van 33 g `NH_4Cl`

Az `NH_4Cl`-oldat 33 tömeg%-os.
0