Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
591
Egy ABC szimmetrikus háromszögről tudjuk, hogy AB=AC ÉS AB+AC= 4 AM, ahol AM a szimmetriatengelynek a háromszögbe eső szakasza. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az AB és AC oldalak hosszát nevezzük x-nek. Az AM szakasz egyúttal az A csúcsból kiinduló magasság is, ez a feladat szerint x/2. A B csúcshoz tartozó szög szinusza (x/2)/x=0,5. Tehát ez a szög 30°, a szimmetria miatt a C csúcsnál lévő szintén, az A csúcsnál lévő pedig 180-30-30=120°.

Készíts rajzot, egyből látni fogod, amit leírtam!
0