Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 2

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
431
A 2 kg tömegű 600°C hőmérsékletű acéldarabot 5 liter 20°C-os hűtővízbe dobják. A kiegyenlítődés után a közös hőmérséklet 45,3°C. Mennyi az acél fajhője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Amennyi hőt adott át az acél a víznek, annyi hőt vett fel a víz.

`E_1=c_v*m_v*DeltaT_v` = `4.18*5*(45.3-20)` J

`E_2=c_a*m_a*DeltaT_a` = `x*2*(500-45.3)` J

`4.18*5*(45.3-20)=x*2*(500-45.3)`

x = 0,581 `(kJ)/(kg*K)` az acél fajhője.
0