Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ötösöm lesz kémiából 14/D

Főoldal » Középiskola » Kémia
1080
Mekkora tömegű bárium-klorid(BaCl2) tartalmaz 1,0*10^23 db klorid-iont?

A megoldás benne van a tankönyvben, csak levezetni nem tudom...Kérlek, tudtok ebben segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(BaCl_2)` = 208,23 `g/(mol)`

1 mol (208,23 g) `BaCl_2`-ban van `2*6*10^(23)` db kloridion (2 db)

Hány g `BaCl_2`-ban van `1*10^(23)` db kloridion?

x = `(1*10^(23))/(2*6*10^(23))*208.23` = 17,3525 g
0