Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,)
`(a^(-2/3)*a^(3/2))/a^(3/5)=(a^(5/6))/a^(3/5)=a^(7/30)=root(30)(a^7)`

b.)
`(root(5)(b^-2)*b^(-2/3))/(sqrtb*root(3)(b^-2))=(b^(-16/15))/(b^(-1/6))=1/(b^(9/10))=1/(root(10)(b^9))=1/(root(10)(b^9))*(root(10)(b))/(root(10)(b))=(root(10)(b))/(root(10)(b^9*b))=(root(10)(b))/(root(10)(b^10))=(root(10)(b))/b`
Módosítva: 3 éve
1