Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a,

`root(3)(root()(5))` = `root(3)(5^(1/2))` = `(5^(1/2))^(1/3)` = `5^(1/2*1/3)` = `5^(1/6)`

b,

`root(7)(1/25)` = `root(7)((1/5)^2)` = `root(7)((5^(-2))` = `5^(-2*1/7)` = `5^(-2/7)`

c,

`root(7)(5^3)*root()(5^5)` = `5^(3/7)*5^(5/2)` = `5^(3/7+5/2)` = `5^((6+35)/14)` = `5^(41/14)`
1