Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgásos feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
404
Ebben a feladatban kérek szépen segítséget!

Mekkora az iskola és a lakópark távolsága, ha a suliból egyszerre induló 20 km/h sebességű kerékpáros kislány és a vele megegyező útvonalon haladó 1,2 m/s sebességű gyalogos bátyja öt perc különbséggel érkezik haza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
`v_1=20` `(km)/h` = `5.dot(5)` `m/s`

`v_2` = 1.2 `m/s`

`s_1=s_2=s`

`t_2-t_1` = `s/v_2-s/v_1` = 300 (másodperc)

`s/1.2-s/(5.dot(5))=300`

`s*(1/1.2-1/(5.dot(5)))=300`

`s=300/(1/1.2-1/(5.dot(5))` = 459,18 m

A kislány a 459,18 m-t megteszi `459.18/(5.dot(5))` = 82,65 s alatt; a bátyja ugyanezt az utat `459.18/1.2` = 382,65 s alatt teszi meg. A különbség 382,65-82,65 = 300 s = 5 min.
Módosítva: 3 éve
0

Csatoltam képet.
1