Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyéb kérdés, ami fontos nekem.

187
Lehet egy fura kérdésem? Megfigyeltem, hogy a középsulis éveim csak úgy rohannak. Jövőre érettségizek, meg van még egy plusz évem, mivel technikumos képzésen vagyok. Informatikát, többek között programozást is tanulok. Nemrégen jutott az eszembe, hogy szeretnék menni egyetemre, az ELTE IK az álmom. De lehet, hogy csak álom marad, mivel többek között angol, történelemből nem vagyok valami zseni. Tavaly az átlagom 3,85 volt. A fizika, matek, programozáson kívül semmi nem köt le igazából annyira. Nagyon félek az érettségitől, hogy hogyan megyek át főleg angolból, történelemből. De a tanulást nem szeretném abbahagyni a suli elvégzése után, mivel nagyon érdekel a matek, programozás, fizika. Tudtok valamit ajánlani, hogy fejlődjek angolból, töriből? Telefonos alkalmazás, vagy bármi.. :) Illetve mentőötletek is jöhetnek a továbbtanulás felé, mit tudtok a ponthatárokról?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Egyéb

Válaszok

2
Még lehet duplázni, nem? Akkor 2 érettségi tárgy jól sikerül és a pont megvan a felvételihez.
A érettségi meg nem olyan durva, mint mondják, legalábbis szerintem.

Töriből érdemes a "mese" részt tudni, mivel lehet atlaszt használni, így ha nagyjából tisztában vagy, hogy mi történt, akkor az évszámokkal együtt elég sok mindent lehet tudni. Talán a 20. századot mondanám olyannak, amit érdemes alaposabban ismerni.
Angol esetében én nyelvvizsgára sem készültem külön, csak néztem angolul videókat és sorozatokat. Pl. ha van pár külföldi youtube-os, streamer, akit szeretsz, akkor érdemes azokat nézni. Nyilván van ennél jobb módszer is, de nekem ez volt kényelmes, mivel élveztem, amit csinálok, és nem kellett "rákényszeríteni" magam a tanulásra.
3

Nekem van egy ELTE IK-s ismerősöm. A ponthatárokat biztos tudja, illetve mondta, hogy
tud még egy-két hasznos információval szolgálni, ha valakit érdekel.

Tudok neki írni, ha szeretnél valamit kérdezni, akkor írd meg nekem privátban, és megkérdezem tőle! :)
2