Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

SOS IRODALOM RÓMEÓ ÉS JÚLIA

55
Csatoltam a feladat képet a feladatok közül csak EGYre kell a válasz!

Előre is nagyon köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS BE KELLENE
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

1
Elgondolkodtam Lőrinc barát döntésén, hogy főzetet adott Júliának. Először arra gondoltam, hogy rossz ötlet volt, hiszen a szerelmesek meghaltak. Törtem a fejem , de nem tudtam jobb megoldást kitalálni.
Lőrinc barát jó döntést hozott, mert tudta, hogy Rómeó és Júlia szeretik egymást. Júlia nem akar máshoz férjhez menni. Nem is mehet máshoz férjhez, hiszen Rómeó felesége. Tudta a barát, hogy a két család ellenség és sosem mennének bele a fiatalok házasságába. Hozott egy bátor döntést a fiatalok érdekében. Főzetet adott Júliának. Elküldte a levelet a száműzött Rómeónak, értesítette, hogy a szerelme nem fog meghalni. Sajnos a levél nem ért célba , de erről nem Lőrinc barát tehet. Ő mérlegelte a lehetőségeket és egy teljesen segítő szándékú döntést hozott.
A fiatalok halála tragédia és látszólag Lőrinc barát főzete, okozója a tragédiának, de valóban inkább a két család ellentéte okozta Rómeó és Júlia halálát.
0