Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika igaz-hamis

Főoldal » Középiskola » Matematika
839
1 - Két valós szám közül az a nagyobb, amelyiknek a négyzete nagyobb.
2 - Ha egy szám 5-tel és 15-tel is osztható, akkor a szorzatukkal is osztható.
3 - Két különböző hegyesszög közül a kisebbnek a koszinusza a nagyobb.

Magyarázatra/példákra lenne szükségem, mivel a válaszokat megtaláltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, Koszinusz, szorzat, négyzetszám
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,hamis

`1` nagyobb, mint `-2` , de `1^2` = 1 kisebb, mint `(-2)^2=4`

2, hamis

Pl 30 az osztható 5-tel és 15-tel is, de `15*5` = 75-tel nem.

3, igaz

A koszinusz-függvény a hegyesszög intervallumában szigorúan monoton csökkenő, vagyis nagyobb szögre kisebb koszinuszértéket kapunk.
0