Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szia !Lenne szuksegem egy kicsi segitsegre

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Elore is koszonom, a 11kene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha megette a cukorkák 35 %-át, akkor maradt 100-35 = 65 %-a.

A cukorkák 65 %-a tehát 6-tal több, mint a 35 %-a. Ezt felírva egyenlettel:

`0.65*x-6=0.35*x`

`0.3*x=6`

x = 20

Eredetileg 20 cukorka volt. Megevett `0.35*20` = 7 db-ot; maradt 20-7 = 13 db, ami épp 6-tal több, mint amennyit megevett.
0