Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy csalad szénnel fűt. Egy alkalommal 25 kg szenet használtak el a) Hany kg szén-dioxidot juttattak levegobe? Írj reakcio egyenletet is! b) Hany mol oxigén kellett az égéshez? SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
651
Egy csalad szénnel fűt. Egy alkalommal 25 kg szenet használtak el
a) Hany kg szén-dioxidot juttattak levegobe? Írj reakcio egyenletet is!
b) Hany mol oxigén kellett az égéshez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
C + O2 --> CO2 m=n*M

n= 1mol 1mol 1mol
M= 12g/mol 32g/mol 44g/mol
m= 12g 32g 44g
-------------------------------------
m= 25000g xg ? (Arányosság)
n= 2083,3 mol 5555,5 mol 13194,3g = 13,194kg

a.) 13,194 kg
b.) 1mol
-1